Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arasında Sosyal Hizmetler Alanında İş Birliği Protokolü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy tarafından törenle imzalandı.

Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen buluşmaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Büyükelçimiz Metin Feyzioğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, KKTC bakan ve milletvekilleri yanında KKTC belediye başkanları ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve KKTC’ye yapılması planlanan Lefkoşa Aile Destek Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezi'ne ilişkin video gösterimiyle başlayan buluşmada “Sosyal Hizmetler Alanında İş Birliği Protokolü” imzalandı. İmza töreninin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren başarılı kooperatifler tanıtıldı. Buluşma açılış konuşmaları ile devam etti.

“Üretmenin değerini kadınlardan öğrendik.”

Kadınların üretirken yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmak için iş birliğine ve kooperatifleşmeye verdikleri önemi vurgulayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Hasan Taçoy, “Üretmenin değerini kadınlardan öğrendik. Üretmeyi bilen ve seven kadınlarımızla ne kadar gurur duysak azdır.” dedi.

“Kooperatifçilik tarihi bir birikimdir.”

Buluşmada söz alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, iş birliği ve yardımlaşmanın kooperatifçiliğin özü olduğunu ifade etti. Yanık, özellikle kadın kooperatiflerinin güçlenmesi için bakanlık olarak teşvik ve kapasite artırımı için adımlar attıklarını, KKTC ile de bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin destekleriyle yakın iş birliği içinde çalıştıklarını kaydetti.

“Kıbrıs Türk halkını hiçbir güç engelleyemeyecek.”

Kooperatifleşen girişimci, güçlü kadınları tebrik eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çağdaş Kıbrıs Türk kadınının zor yıllarda hem aileyi ayakta tuttuğunu, hem üretim, hem birbirine destek, hem de işbirliğini bugüne kadar sürdürdüğünü ifade etti. Tatar, Kıbrıs Türk halkı olarak ambargoları, engellemeleri reddettiklerini ifade ederek, “Kıbrıs Türk halkını hiçbir güç engelleyemeyecek, birlikte başaracağız.” dedi.

Tören, katılımcı belgeleri takdimi, fotoğraf çekimi ve kooperatif standlarının ziyareti ardından sona erdi.