Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulundu. Bakanımıza Büyükelçimiz Sayın Metin Feyzioğlu ve KKTC Milli Eğitim Bakanı Sayın Nazım Çavuşoğlu eşlik etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile yıllardır devam eden eğitim alanlarındaki iş birliğinin geliştirilerek çok daha yüksek seviyeye çıkarılması amacıyla gerçekleşen ziyaretler kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Zorlu Töre ve KKTC Başbakanı Sayın Ünal Üsteli makamında ziyaret edildi.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Sayın Nazım Çavuşoğlu ve ekibinin Milli Eğitim Bakanımızla yapmış olduğu görüşmede; okul öncesi, özel eğitim ve mesleki eğitimle ilgili katkı verilecek alanlarda yapılan çalışmalar ele alındı.

Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’na Ziyaret Gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile birlikte Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nu ziyaret etti. Ziyarette, öğrencilere eğitim materyali dağıtıldı.

Bakanımız, okulun sadece yarım gün değil, tam gün eğitim veren bir okul olması için KKTC Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’nun gerekli çalışmaları yapacağını, Bakanlık olarak kendilerinin de lojistik olarak tüm eksikleri karşılayacaklarını kaydetti.

Heyetler Arası Toplantı Gerçekleştirildi.

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleşen heyetler arası toplantının ardından, Bakanımız Sayın Mahmut Özer ve KKTC Milli Eğitim Bakanı Sayın Nazım Çavuşoğlu basına açıklama yaptı.

KKTC’de yetişen nesillerin dünyaya erişme noktasında yeterliliklerini geliştireceklerine inançlarını vurgulayan Sayın Çavuşoğlu, bu yolculukta da Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman KKTC’nin yanında olduğunu hissettirdiğini ifade etti.

Çavuşoğlu, eğitimde çok daha hız kazanılacağını, güncellemeler sayesinde öğrencilerin daha iyi yetişeceklerini ve daha güçlü bir gelecek sağlanacağını söyledi.

Bakanımız Mahmut Özer, ikinci dönem KKTC’de bulunan 7 özel eğitim okulunun tam gün eğitime geçmesine yönelik desteğin sağlanacağını, 50 özel eğitim rehber öğretmeninin KKTC’ye gönderilmesiyle 16 Şubat’ta başlayacak yeni dönemde özel eğitim okullarının tam gün eğitim vereceğini açıkladı.

Konuşmasına “KKTC eğitim sistemindeki tüm okulları, o okulların eşdeğeri olan Türkiye’deki en iyi okullarla eşleştireceğiz. Bu eşleştirmenin ilk meyvesi olarak da KKTC’deki tüm okullara kütüphane kuracağız” diyerek devam eden Bakanımız, tüm okullarda kütüphane kurulacağını söyledi.

Dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Sayın Özer, öğrenci ve öğretmenlerin bireysel gelişimini sağlama ve yardımcı kaynaklarla ilgili ihtiyaçların karşılanması adına geliştirilen Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi’nin “ÖDS KKTC”, öğretmenlere mekândan ve zamandan bağımsız bir şekilde mesleki gelişim eğitimi alma olanağı sağlayan Öğretmen Bilişim Ağı’nın “ÖBA KKTC” isimleriyle hizmete sunulacağını belirtti.

KKTC’deki okulların bilişim altyapısının güçlendirilmesi adına 750 akıllı tahta gönderileceğini dile getiren Sayın Özer, mesleki eğitimle ilgili de iş birliği yapılacağını belirtti. Bakanımız, KKTC’nin mesleki eğitimdeki gücünü artırma yönünde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyerek, önümüzdeki ay içinde mesleki eğitim çalıştayı yapacaklarını belirtti. Çalıştayda KKTC’nin iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanların belirleneceğini, olası açılımların değerlendirileceğini söyleyen Sayın Özer, mesleki eğitim öğretmenlerinin tamamının Türkiye’de mesleki eğitim almasının sağlanacağını belirtti.

KKTC’deki tüm öğretmenlerin Türkiye’deki öğretmenevlerinden, Türkiye’deki öğretmenler gibi yararlanmasıyla ilgili imkân tanınacağını dile getiren Özer, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin KKTC’yi desteklemek için her türlü imkânını seferber ettiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanımız ve beraberindeki heyetinin KKTC’ye düzenlediği bir günlük ziyaret, Milli Eğitim Bakanlığımızın donatım desteği ile KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan e-Sınav Merkezi’nin açılış etkinliğinin ardından sona erdi.