Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın yürüttüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği (KEİ) Ofisi finansmanı ile başlatılan Girişimcilik Projesi’nde, tüm aşamaları başarı ile tamamlayan girişimci adaylarının listesi belirlendi.

Program, Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı YAGA’nın koordinasyonu ve Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) eğitim sponsorluğunda gerçekleşti.

Girişimcilik Hibe Programı Projesi’ne hak kazanların listesi YAGA’nın resmi web sayfası olan https://yaga.gov.ct.tr/ ’dan ulaşılabilecek.

Kazananlar, 1-8 Haziran tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde YAGA ofisinde taahhütnameyi imzalayarak süreci başlatacak.

Girişimcilik Projesi; KKTC’nin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak, uzun dönemde sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını sağlamak, istihdamın artırılmasını desteklemek ve KKTC’yi, bölgede girişimcilik ekosistemi açısından cazibe merkezi haline getirmek amacıyla gerçekleştirilmektedir.

2021 yılı KKTC Girişimcilik Projesi’ne 100 başvuru alınmış, “Öncelik 1” ve “Öncelik 2” danışmanlık görüşmeleri, 75 girişimci ile başlamıştır.  Danışmanlık görüşmelerine katılan girişimcilerden 63 tanesi komite sunumlarına davet edilmiştir.

39 girişimci, danışmanlık görüşmeleri sırasında alınan puanlar ve komite değerlendirmeleri ve puan sıralaması, ihtiyaç analizi ve ayrılan bütçe doğrultusunda 100.000 TL - 30.000 TL aralığında hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Toplam dağıtılacak hibe miktarı, 2.438.250 TL olarak hesaplanmaktadır.