Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında 2022 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması gereğince yürütülen, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne (EÜAŞ) ait 2 Adet Mobil Treyler Elektrik Santral, Gazimağusa Limanı’na ulaştı.

24 Haziran Cuma günü Türkiye Ambarlı Limanı’ndan yola mobil santraller, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ulaştı.

Teknecik sahasında kurulumu gerçekleşecek olan Treyler Mobil Elektrik Santralleri, acil elektrik enerjisine ihtiyaç duyulması halinde trafoya kolaylıkla bağlanma özelliğine sahip bulunuyor.

Mobil olarak taşınabilen tır dorsesi üzerindeki 25 MWe kurulu güce sahip ünitelerin her birinde, 1 adet güç treyleri (75 ton - 21 metre), 1 adet kontrol treyleri, 1 adet mobil şalt treyleri ve 2 adet yakıt tankeri bulunuyor.

50.000 Hanenin Elektrik İhtiyacı Anlık Olarak Karşılanacak

50.000 hanenin anlık elektrik ihtiyacını karşılama kapasitesi bulunan santrallerin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki enerji arz açığına katkı sağlaması bekleniyor.

Santrallerin montaj ve devreye alma işlemlerinin, ülkemize geldiği bugünden itibaren bir haftalık sürede tamamlanması öngörülüyor.