Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında, öğretmen yetiştirme amacını taşıyan Girişimcilik Dersi Müfredatı Projesi kapsamında imzalanan protokolün ilk meyveleri toplandı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenlere sertifikaları Lefkoşa Büyükelçili Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan tarafından takdim edildi.

Bu eğitim projesi, GİKAD'ın aktif olarak yürüttüğü "Adanın Girişimci Çocukları Projesi"nin son aşaması olan Girişimcilik dersi için öğretmen yetiştirilmesini oluşturmaktadır. Proje kapsamında, öğrencilere yaratıcı düşünme, etkili problem çözme, iş fikirlerini objektif bir şekilde analiz etme, projede iletişim kurma, ağ oluşturma, yönetim ve değerlendirme yetenekleri kazandırılması amaçlanmaktadır.

Proje, 2023 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü kapsamında "Dernek, Birlik, Kulüp, Sendika, Vakıf, Araştırma Merkezi vb. STK'lara Katkı Projesi" ile destekleniyor.