KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Sadık Gardiyanoğlu’nun daveti üzerine, Bakanlıklar arası ilişkilerin gelişimi ve işbirliği imkânlarını görüşmek üzere düzenlenen ziyaret kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Sayın Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Sadık Gardiyanoğlu ile görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Sayın Bakanımıza Büyükelçimiz Sayın Metin Feyzioğlu eşlik etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan ziyarette; Bakanlıklar arası işbirliğinin önemi üzerinde duruldu. Işıkhan, istihdam, sosyal güvenlik ve işgücü hareketliliği konularında mevcut derin işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Sosyal Güvenlik Anlaşması, Bakanlıklararası İşbirliği Anlaşması ve İşgücü Anlaşması'nın bu işbirliğinin ana unsurları olduğunu belirtti.

Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, Devlet Laboratuvarı'nın yeniden faaliyete geçirilmesi için gerekli analizlerin tamamlandığını ve raporların KKTC tarafıyla paylaşıldığını söyledi. Türkiye'nin bu konuda desteğinin tam olacağını vurguladı.

Işıkhan, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında da işbirliğinin devam ettiğini belirterek, 1 Ekim 2020'de yürürlüğe giren yeni Sosyal Güvenlik Anlaşması ile sigortalılara ve işverenlere ilave haklar ve kolaylıklar sağlandığını söyledi. Ayrıca, KKTC'deki hastanelerde MEDULA sisteminin kullanılmaya başlanacağını ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nin pilot hastane olarak seçildiğini ifade etti.

Görüşmenin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin düzenlediği eğitim programının sertifika törenine katılan Işıkhan, KKTC'li kardeşlerinin mesleki gelişimlerinde her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. İki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenerek devam edeceğini ve bu işbirliğinin her iki ülke vatandaşlarının haklarını korumada büyük katkı sağlayacağını ifade etti.