T.C. İçişleri Bakanlığı, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, T.C. Belediyeler Birliği ve T.C. İller Bankası A.Ş. temsilcileri,  “KKTC Yerel Yönetimler Master Planı” hazırlıkları çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyarette bulunuyor.

Mevcut durumun tespiti, saha ziyareti ve çalışma toplantıları gerçekleştirmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyetlerini sürdürecek olan heyet, 2 Kasım’dan 4 Kasım’a kadar  KKTC kurumları ile ortak çalışmalarını tamamlayacak.

Belediyeler Mevzuatı ve Değişiklik Yasa Tasarıları Hakkında Bilgilendirme Toplantısı’na katılacak olan heyete, yürürlükte bulunan yasa uyarınca KKTC belediyelerinin yetki, görev ve sorumluluklarına ve belediyelerin birleştirilmesi reformuna ilişkin bilgi verildi. Heyet, ilk günkü ziyaretler kapsamında, KKTC İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürlüğü’ndeki toplantının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR ve KKTC İçişleri Bakanı Sayın Ziya ÖZTÜRKLER tarafından makamlarında kabul edildi.

T.C. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü KKTC İçme Suyu ve Sulama projeleri hakkında da bilgilendirilecek heyet, ziyaretleri kapsamında Girne, Güzelyurt, Gazimagusa, İskele Belediyelerine ziyaretlerinde bulunarak adadaki görevlerini tamamlayacak.