Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi arasında, Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi'nin kurulmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün, engelli bireyler ve ailelerinin yaşam kalitesini ve mutluluğunu artıracak hizmetler sunması bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ilk kez kurulacak olan Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi, 18 yaş ve üzeri engelli bireylerin kendi kendilerine yeterli hale gelmelerini, mesleki eğitime hazırlanmalarını sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, aile içi ve topluma uyum düzeylerini artırıp toplumla bütünleşmelerini amaçlayan bu merkez, 120 engelli gencimize hizmet verebilecek kapasiteye sahip.

Bu önemli projeye Türkiye Cumhuriyeti bugünün rakamları ile 4 milyon TL katkı sağlamıştır ve 2023 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamında da destek vermeye devam edecektir.

Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi, özel gereksinimli bireylere hem gündüz hem de yatılı olarak bakım ve eğitim hizmeti sağlayacak bir merkez olacak. Bu merkez, 32 yatak kapasitesi ile 7/24 hizmet verebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Kamu, Vakıflar İdaresi, Sivil Toplum Örgütleri ve Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarının bir araya geldiği bu işbirliği modelinin, gelecekteki benzer projelere de örnek olmasını hedefleniyor.