Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği (KEİ) Ofisi, 2011 yılından bu yana Çatalköy Belediyesi’nin gelişimine katkı olarak pek çok projenin hayata geçmesine öncülük ediyor.

Başta altyapı düzenleme projeleri olmak üzere ulaşım, çevre, restorasyon, içme suyu şebeke yenileme, meydan ve park düzenleme projelerine finans desteğini sürdüren KEİ Ofisi, bölge halkını sağlıklı ve çağdaş projelerle buluşturuyor. Uzun soluklu ve önemli projelerden biri olan Hz. Ömer Türbesi, Altyapı İşleri Projesi ile kültürel mirasa katkı sağlayarak bölgenin sosyo-ekonomik standartlarını yükseltiyor.

Yatırımlar Bölge Halkının İhtiyaçlarını Gözetecek Şekilde Önceliklendiriliyor

Projeler, altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayrılması yoluyla kentte taşınmaz yatırımlarının olumlu etkilenmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunurken bölge halkının konforunu artırıyor, Çatalköy hizmet kalitesinin yükselmesine de destek oluyor.

KEİ Ofisi, Çatalköy’ün gelişimine katkı sağlayan çeşitli projelere 2011-2020 yıllarında, güncel rakamlarla 55.441.572 TL kaynak aktarımı yaptı.

 

KEİ Ofisi’nin, 2011-2020 Yıllarında Finans Desteği Verdiği Projeler:

·       İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi

·       Yolların Asfaltlanması ve Altyapı Düzenlemesi Projesi

·       Çöp Kamyonu Alımı

·       Atatürk Meydanı Çevre Düzenleme Projesi

·       İstinad Duvarı Projesi

·       Hz. Ömer Türbesi Çevre Düzenleme ve Altyapı İşleri Projesi

·       Arapköy Meydan ve Park Düzenleme Projesi

·       Asfalt ve Kaldırım Projesi