Türkiye’nin 10 farklı ilinde görev yapan kadın muhtarlar, 22-23 Aralık 2022 tarihlerinde, T.C. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Sayın Ahmet Dalkıran başkanlığında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dostluk ziyareti gerçekleştirdiler.

22 Aralık'ta KKTC'deki kadın muhtarlarla birlikte Yunus Emre Enstitüsü'nde Büyükelçimiz Sayın Metin Feyzioğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Ziya Öztürkler ve KEİ Ofisi Koordinatörümüz Sayın Ömer Cihan ile bir araya gelen muhtarlar heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne dair merak ettikleri sorulara cevap bulurken, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin iş birlikleri hakkında da bilgi sahibi oldu.

Ziyaretin ilk gününde Gazimağusa muhtarları ile buluşan heyet, ziyaretlerinin son gününde ise Lefke bölgesini ziyaret kapsamında Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelerek, kooperatifin kadınların üretimlerini ve ekonomiye katılımlarını artırmaya yönelik çalışmalarını dinleyen heyet, ziyaretleri boyunca bölge muhtarlarıyla da buluştu.